« terug naar vorige pagina

Cycluscirkel

De cycluscirkel is een cursus van twee keer een bijeenkomst van twee uur, voor meisjes van 10 – 13 jaar om hun lichaam te begrijpen en te waarderen net voor de puberteit begint. Assistente Marjon van der Harst geeft deze cursus ’s avonds bij ons in de praktijk. De groepsgrootte ligt tussen twee en zes meisjes. 

Omdat de vrouwelijke cyclus meer is dan alleen maar een opvolging van menstruatiesleren de meisjes wat er in de tussenliggende periode plaatsvindt onder invloed van hormonen, zoals o.a. slijmproductie in de baarmoederhals, de voorbereiding in de baarmoeder op een baby en de ovulatie. Ook uitleg over borstontwikkeling, hygiëne en ongemakken. Dit alles wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd en uitgebeeld met leuk materiaal en er wordt een cyclusarmbandje gemaakt.

Vaak wordt er begonnen met seksuele voorlichting op het moment dat meisjes al hun eerste menstruatie hebben gehad. De aandacht gaat dan meteen naar de anticonceptie vanwege het bedreigende feit dat zij zwanger kunnen worden. Meestal vinden meisjes dat ze goed zijn voorbereid maar blijkt dat de kennis onvolledig was en dat zij diverse misvattingen hadden. Meisjes komen graag, de eerste keer wat onwennig maar de tweede keer met veel plezier. 

Cursusdata: 
op verzoek